etusivu  ~  talli-info  ~  asukkaat  ~  kasvatus  ~  toiminta

Elle Girl xx

Virallinen nimi:Elle Girl xx Koulutus:Ko: Va A Re: 140cm
Kutsumanimi:"Elli" Painotus:yleispainotus
Rotu+skp:engl. täysiveri-tamma Kasvattaja:Chris Garcia, I-B
Syntymäaika:02.07.2007, 11v. Omistaja:Chao
Säkäkorkeus:165cm Kotitalli:Dakota
Rekisterinumero:VH04-006-5142 Saavutukset:YLA3

Kuollut 2012 tallipalossa.

Saavutukset

- Täyttänyt 4v. 02.07.2008 | Ikääntyminen 02.07.2008 eteenpäin: reaali.

- YLA3

- Tavoitteenamme on vielä käydä sekä parantamassa YLA:n palkintoa, että XLA:n laatuarvostelussa. Mahdollisesti myös joko KRJ:n tai ERJ:n laatuarvostelussa, tai molemmissa, jos oikein vielä innostumme Ellin kanssa.

Luonnekuvaus

Kiertelin alennusmyyntejä yhtenä auinkoisena päivänä vuonna 2009 ja törmäsin täysiverisiin, joita myytiin pois halvalla. Ja kävi samoin, kuin niin monena muunakin kertana, painuin sinne, näin hevoset ja ostin ne mukaani. Samalta ihmiseltä mukaani lähtivät Elli, Kissa ja Jukka, ja siitä asti nuo kolme ovatkin hilluneet mukanani. Itseasiassa nämä kolme täysiveristä ovat Dakotan viralliset ensimmäiset täysiveriset, joiden ansioista tallilla alkoi ratsu-täysiveristen kasvatus. Elliä voi siis sanoa meidän tallimme kantatammaksi. Toisaalta, johan neidillä onkin useampi varsa takanaan. Tosin ELli, Kissa ja Jukka ovat myös tallin ensimmäiset täysiveriset, joilla ei ole minkäänlaista laukka-uraa takanaan, edes sukujen kahdesta ensimmäisestä polvesta ei löydy laukkahevosia, vaan tämä kolmikko on tallin ensimmäinen virallinen ratsutäysiveris-ryhmä. Eli tästä se on lähtenyt ja hyvin Ellikin vielä porskuttaa.

Yleisesti Elli on peruskiltti miltei joka tytön unelmaheppa. Tarhassa osaa pitää omasta paikastaan nokkimisjärjestyksessä kiinni, mutta ei käy hyppimään isompien nenille, eli tietää kyllä omat rajansa. Elli myös on melkoinen laumasielu, eikä kyllä viihdy tarhassaan yksin, minkä yleensä huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun tamma pärähtää tarhan aidoista läpi tallipihalle kaverien perässä. Eli jos Ellin tarhakaveri viedään pois niin on parasta ottaa myös Elli matkaan mukaan. Sama homma laitumella, vaikka harvemmin laitumella on pelkoa, että Elli jäisi yksin. Kun kavereita on lähettyvillä tamma pysyy hyvin aidoissa ja rauhallisena. Elli on myös hyvin ihmisystävällinen ja huomionkipeä neitokainen, jota ei vain voi olla rakastamatta. Tämä neiti sulattaa kenen tahansa sydämen ja on varsin perso makupaloille ja kehuille, eli kiipeää vaikka puuhun, jos sinne ripustaa ämpärillisen kauraa. Tai heittäytyy vaikka maahan makaamaan ("leiki kuollutta") jos luvassa on paljon kehuja, huomiota ja rapsutuksia. Kun tämän tamman luottamuksen kerran voittaa puolelleen, niin Elli tekee silloin ihmisensä eteen mitä tahansa, vaikka se maksaisi tamman omasta hengestä. Tosin jos tamman luottamuksen kerran pettää, vaikka kuluttamalla sen ensin aivan loppuun ja jättämättä sitten hoitamatta huolella, niin sitä luottamusta on tämän tamman tapauksessa todella vaikea voittaa takaisin - jopa mahdotonta. Onneksi tamman luottamuksen särkeminenkin on melkoisen hankalaa ja yleisesti ottaen Elli tulee toimeen kaikkien kanssa.

Narun päässä Elli kulkee kiltisti, kunhan taluttaja itse on rauhallinen, eikä riuhdo tammaa. Vaan jos taluttajan omat kädet tärisevät paniikista niin Ellikin hermostuu. Silloin se alkaa heittelemään päätään, pysähtelemään, kuopimaan ja puuhamaan kaikkea samantyylistä pikkujäynää. Mutta kun itse on rauhallinen niin on tammakin rauhallinen ja taluttaminen sujuu hyvin, oltiin sitten näyttelyissä, kisapaikalla tai vain tulossa laitumelta takaisin. Tokihan tamma on taluttaessa, kun mennään takaisin laitumelle, paljon innokkaampi kulkemaan, mutta ei silti ala riuhtomaan, ellei ihminen ala ensin. Juoksuttaessa tamma kulkee kiltisti ja tykkää tehdä töitä ilman ratsastajaa. Elli on herkkä ääniavuille ja tottelee niitä parhaansa mukaan. Tokihan joskus saa heitättää vähän takapäätä ilmaan ja ottaa kunnon laukkaspurtteja, mutta ovat jääneet neidiltä kyllä melko vähäiselle iän myötä. Silloinkin, kun Elli innostuu, niin se ei riistäydy käsistä, vaan pysyy kyllä tuntumalla, kunhan nyt vain vähän irrottelee. Mutta varsinkin irtohypytystä Elli rakastaa suorastaan yli kaiken ja silloin tammaa ei turhaan kannatakaan yrittää rauhoitella, vaan antaa mennä vain. Ei tarvitse kuin koota kentälle tai maneesiin muutama este, lämmitellä tamma ensin liinassa ja sitten päästää irti, niin Elli loikkii onnesta soikeana miltei tunnin yksinään, kunnes sitten kyllästyy. Silloin tamma ravailee ihmisensä luokse, joka on merkki siitä, että nyt voidaan poistua. Silloin on hyvä hetki jäähdytellä tamma keräämällä esteet pois, sillä lähtövalmis Elli kulkee ihmisensä kannoilla siinä vaiheessa ja seuraa, kuin hai huvipurtta. Sitten vain naru kiinni ja pois maneesista - molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. Elli on siis varsin monipuolinen tamma, liikutti sitä sitten selästä tai maasta käsin. Ja mukava hevonen viedä narussa suuntaan jos toiseen.

Hoitaessa Elli seisoo nätisti paikallaan, sekä karsinassa, että tallikäytävällä, tai vaikka trailerin kylkeen kiinnitettynä (kunhan traileri pysyy paikallaan). Eli hoitamisen kanssa ei pitäisi tulla kenelläkään ongelmia. Elli tosin on hieman herkkä hipiäinen, eikä tykkää kovista, karheista harjoista. Toisaalta Ellin karva kyllä on niin ohut täysiverisen karva, ettei siihen kovaa harjaa tarvitsekaan. Paksu mutakerroskin lähtee helposti kumisualla ja pehmeällä harjalla pois. Liian kovalla harjalla harjatessa Elli saattaa ottaa asiasta nokkiinsa, ryhtyä heilumaan, näykkimään ilmaa tai potkimaan alleen. Vaan pehmeän harjan kanssa homma toimii ja molemmat nauttivat yhteisistä hoitohetkistä. Kavioiden putsaus Ellin kanssa käy myös leikiten, tamma kyllä osaa nostaa jalkansa pyydettäessä ja pitääkin ne ylhäällä vaaditun ajan. Tosin jos liian kauan alkaa jalkoja killuttelemaan, niin ottaa Ellikin jo lopputilin siinä vaiheessa ja painaa koipensa maahan, tykkäsi jalan nostaja siitä tai ei. Tämä on yksi hyvä syy sille, miksei Elli ole kengittäjän lempihevonen. Tokihan kengityskin onnistuu melkein ilman ongelmia, jos antaa tamman välillä laskea jalkansa maahan ja nostaa sen sitten uudestaan, se passaa Ellille. Ja onneksi kengittäjämme on kärsivällinen mies. Satulointi ja suitsiminen on helppo nakki, Elli toimii peruspollen (no, Ellihän on peruspolle.) lailla, eikä edes pullistele, kun satulavyötä kiristetään. Suitset sujahtavat suuhun ja suojat jalkaan niin nopeasti, ettei sitä meinaa edes itse huomata, saati uskoa, että tamma voisi olla näin helppo. Mutta totta se on, Elli on joka tytön ja pojan unelma. Ehkä juuri sen takia Ellille tunkee hoitajia ovista ja ikkunoista, ja Chao joutuu jo viemään tammaa turvaan välillä, ettei se jää eteenpäin rynnistävän fanijoukkonsa alle. Kyllä, tämä tamma on todellinen kultakimpale niin omistajalleen, kuin hoitajalleen.

Ratsuna Elli on, kuten kilpahevosen täytyykin olla, eteenpäin pyrkivä, herkkä ja yhteistyöhaluinen. Elli on siis kaikkea, mitä hevosesta voi vaan toivoa. Tamma tosin ei siedä kovia käsiä yhtään, vaan liian vahvat pidätteet katkaisevat sen hermopäät täysin ja sitten purraan hampaat kiinni kuolaimeen ja mennään, eikä meinata! Eli Elliä ei suositella kovakätisille ratsastajille, tai ratsastajille, joiden kädet heiluvat hirmuisesti. Tokihan tämän neidin kanssa äkkiä oppii, kuinka ne kädet pidetään paikallaan. Tarpeeksi monta kertaa kun on juostu ympäri kenttää ja sitten hypätty portin yli ja laukattu tallille, niin kyllä muistaa pian ratsastajakin millä keinoin kädet saadaan pysymään paikallaan ja miten hellät pidätteet tamma tarvitsee. Suosittelemme siis ratsastamaan Elliä lähinnä kaikilla muilla avuilla ja välttämään ohjien käyttöä viimeiseen asti. Mutta muuten Elli toimii, kuten ratsun pitää. Esteillä ja maastossa voi hieman kuumentua. Ai miten niin hieman kuumentua? Siis, että tamma kyllä innostuu ja pistää tossua toisen eteen, mutta kuuntelee silti ratsastajaansa... Tosin ei ihan yhtä herkästi, mutta kuunteleepa kuitenkin. Ja Elli myös menee yli mistä vain mikä eteen tuodaan - pääsi se sitten toiselle puolelle ehjänä tai ei. Yritystä ei ainakaan puutu, se täytyy sanoa. Mutta sen vuoksi Ellillä onkin niin mukava hypätä, ei tarvitse pelätä tamman kieltäytyvän koskaan. Tosin suurempi pelko on, että se rysähtää esteen päälle, tai kaatuu toiselle puolelle laskeutuessa, joten ratsastajan on lähestymisessä oltava tamman kanssa erittäin tarkkana. Elli on myös maastovarma polle, ei turhia säpsähtele, tai pelkää suuriakaan ajoneuvoja, saatika hirviä. Tamma tahtoisi vain tehdä lähempää tuttavuutta noiden suurten eläinten kanssa, onneksi hirvet tuntuvat kuitenki pelkäävän vielä Elliä, eli tuttavuuden hieromisesta ei taida näillä näkymin tulla mitään. Elli toimii aina ja kaikissa tilanteissa, toki liian luottavainen ei saa olla, siitähän ei koskaan tiedä, mitä tällainen täysiverinen saa seuraavaksi päähänsä.

Kilpaluissa Elli toimii, kuten normaalistikin. Kävelee traileriin, kunhan on ensin hieman kauempaa todennut sen turvalliseksi. Matkustaa ilman ongelmia, ja peruuttaa ulos autosta, kuin vanha tekijä. Johtuen varmasti siitä, että Ellihän on vanha tekijä. Yleensä radalle ratsastaessa ratsastajan paniikki tarttuu hevoseen, vaan Ellin kanssa on toisin päin. Ai että hevosen paniikki tarttuu ratsastajaan? No eih! Vaan Ellin rauhallisuus yleensä tarttuu kaikkein ramppikuumeisimpaankin ratsastajaan, ainakin sen verran, että ratsastaja saa käsiensä tärinän lakkaamaan. Kun molemmat ovat suht koht rentoja, sujuu kilparatakin ilman ongelmia, ja virheitäkin tulee minimaalinen määrä. Tosin on tietenkin sellaisiakin ratoja, joissa Ellikin joutuu paniikkiin ja sitten ollaan aivan jalat solmussa, mutta niitä nyt on melkoisen harvoin. Silloin on vain ratsastajan pidettävä päänsä kylmänä, ja ratsastettava, eikä vain istuttava selässä. Varsinkin maastoesteillä saa olla tarkkana, että tamma ymmärtää, mitä estettä aiotaan seuraavaksi hypätä, eikä se vain katso että taas tuollainen kaatunut puu, ja lähde kiertämään sitä. Tammalle on siis kilpailuissa oltava ehkä vähän tavallista jämäkämpi, mutta ei kuitenkaan tiukkapipo, Elli kuitenkin yrittää aina tehdä parhaansa, eikä tällaiselta hevoselta voi enempää pyytäkään. Sellainen neiti se meidän Elli on.

Sukutiedot

i. The Killing Cursen xx
evm, xx-o.,
ii. November 5th xx
evm, xx-o.,
iii. Sibyl-Firenze
evm, xx-o.,
iie. Fly Away fo Way
evm, xx-o.,
ie. Snowy Owl xx
evm, xx-t.,
iei. Olog-ahi
evm, xx-o.,
iee. Cirth
evm, xx-t.,
e. The Days xx
evm, xx-t.,
ei. Nighman
evm, xx-o.,
eii. Just a Kid
evm, xx-o.,
eie. After YO
evm, xx-t.,
ee. Gelmantian's Newfloud
evm, xx-t.,
eei. Miley
evm, xx-o.,
eee. Million Dollars
evm, xx-t.,

(sukuselvitys tulossa.)

Jälkeläiset

00.00.200X xx-o. Walks Pretty xx (i. Hollywood Gateaway xx)
00.00.200X xx-o. Bang Bang xx (i. Judge John Deed xx)
29.03.2009 xx-t. Bling Bling xx (i. Vertical Limit xx)
28.12.2008 xx-t. Hottie&Nottie xx (i. Snusbusiness xx)
13.09.2009 xx-t. Solar Girl AKO xx (i. Robin The Star xx)

Kisakalenteri

- vain sijoitukset merkataan
PvmLaji, JAOSPaikkaLuokkaSijoitus
05.04.2008KRJCeRiVa B3/81
05.04.2008KRJCeRiVa B2/81
05.04.2008KRJViehättäväVa B5/50
25.03.2008KRJYountvilleVa A2/50
26.04.2008KRJJefton Ponieskutsu kadonnut2/28
20.06.2008KRJTendezVa A4/36
20.06.2008KRJTendezVa A2/36
20.06.2008KRJVästerbyVa B5/29
20.06.2008KRJVästerbyVa B3/29
20.06.2008KRJVästerbyVa B3/29
10.09.2008KRJManethrenVa A2/45
05.10.2008KRJSoojendavVa B3/50
06.10.2008KRJSoojendavVa B2/49
12.10.2008KRJWRkutsu kadonnut5/96
04.10.2008KRJVinlantikutsu kadonnut3/36
04.12.2008KRJHypocriptesVa A4/16
06.12.2008KRJHypocriptesVa A3/18
19.12.2008KRJROWDYkutsu kadonnut6/50
06.12.2008KRJRightly WarmbloodsVa B10/100
29.01.2009KRJHunajainenkutsu kadonnut3/38
02.02.2009KRJViehättäväVa A3/100
09.02.2009KRJCeRiVa A7/98
10.02.2009KRJCeRiVa A6/98
16.02.2009KRJCeRiVa B4/70
19.02.2009KRJSunday'sVa A6/64
20.02.2009KRJSunday'sVa B4/95
23.02.2009KRJCeRiVa B7/70
20.03.2009KRJMalsamoVa B4/30
22.03.2009KRJMalsamoVa B3/30
11.04.2009KRJRajatonVa A6/49
28.02.2011KRJShadiya ArabiansVa A6/40
01.03.2011KRJShadiya ArabiansVa A5/40
22.02.2011KRJWindsorVa A5/40
02.03.2011KRJTakkuinen 2782Va A2/78
17.06.2008ERJBoyhoodkutsu kadonnut3/43
17.06.2008ERJBoyhoodkutsu kadonnut5/42
19.06.2008ERJSkurvashkutsu kadonnut6/36
08.09.2008ERJCeRi120cm3/32
12.09.2008ERJCeRi140cm2/55
14.09.2008ERJNoppakuutio130cm3/50
15.09.2008ERJCeRi140cm2/66
17.09.2008ERJNoppakuutio130cm1/50
24.09.2008ERJSkjønnkutsu kadonnut4/30
25.09.2008ERJNoppakuutio100cm6/40
02.10.2008ERJUnafraid130cm5/40
04.10.2008ERJUnafraid120cm3/40
26.01.2009ERJHunajainenkutsu kadonnut6/37
15.02.2009ERJViehättävä140cm4/46
15.02.2009ERJViehättävä120cm3/68
25.03.2009ERJMeple's Stablekutsu kadonnut9/100
23.07.2009ERJFaxon Spothorses140cm5/30
22.07.2009ERJFaxon Sporthorses140cm2/32
30.09.2009ERJTwisty Puzzle120cm1/40
28.03.2011ERJWindsor150cm3/30
16.06.2008KERJNaranja Sporthorseskutsu kadonnut1/30
09.08.2008KERJOkeanoskutsu kadonnut5/27
10.08.2008KERJOkeanoskutsu kadonnut3/28
11.08.2008KERJOkeanoskutsu kadonnut3/28
18.12.2008KERJYélnaCCI/CIC**3/34
26.01.2009KERJGasetaCCI/CIC***2/9
12.02.2009KERJYt ForestCCI/CIC**4/56
15.03.2011MEJ-CUPBailador130cm2/22
21.10.2009VVJFiktionoviisi yhd.2/30
24.07.2009koulu, villitTaikasumuVa A3/32
19.06.2009este, villitBubble80-100cm3/15
22.03.2011koulu, villitSanbrookVa A4/22
25.03.2011koulu, villitSanbrookVa A4/19

Valmennukset & päiväkirja

27.4.2011 - Kevättä rinnassa
Elli on saanut uuden, aktiivisen hoitajan, jonka kanssa arki on lähtenyt rullaamaan hyvin. Lisäsin tammalle tänään muutaman sijoituksen ja neidin kanssa kilpaillaan yhä ahkerasti. Kun sijoituksia kertyy vielä muutama kymmenen lisää Elli siirtyy täysin siitokseen. Tarkoituksena olisi saada Ellille vielä pari varsaa ennenkuin tamma siirtyisi täysin eläkkeelle. Onneksi ei ole vielä mikään kiire, Ellihän on hevonen parhaassa iässä! Ja tamma on vielä hyvässä kunnossa, joten meillä ole hätäpäivää.

25.4.2011 - Kouluvalmennus, valm. isa-chi
Ratsastajana Chao.
Nousin ruunikon tamman selkään ja istuin syvälle satulaan. Elli seisoi korvat lerppuen, kaula pitkänä ja pää matalalla roikkuen. Se odotti lähtökäskyä, muttei tosiaan stressaantuneena, ei edes innokkaana. Kevään lämpöennätykset olivat iskeneet tähänkin tammaan, ja vaikka maneesiin ei suora auringonvalo päässyt, Elli tuntui jo nyt letkeän löysältä, mutta venyvältä. Kuin puolikuiva liima. Tämä valmennus tulisi olemaan rankka siis meille molemmille. Pyysin tamman kevyesti pohkeilla käyntiin ja lähdimme talsimaan kaviouraa pitkin.

Lämmittelimme ympyröillä ja volteilla, teimme muutaman etu- ja takaosakäännöksenkin, jotta tamma hieman irtoaisi. Kyllähän Elliltä hieman alkoi liikettä löytymään, mutta en ollut täysin tyytyväinen. Sitten Isa aloittikin jo valmennuksemme, taivuttelua ympyrällä. Loistavaa. Onneksi pää-askellajimme olisi laukka, jonka toivoin hieman piristävän Elliä. Kuinka väärässä olinkaan. Tamma ei suostunut taipumaan, vaan puski lapa edellä joka paikkaan. Se painoi kädelle, karkasi ympyrältä ja suorastaan haistatteli pitkin valmennusta. Sain puskea sitä istunnalla ja pohkeella eteenpäin, ja kun Ellistä vihdoin irtosi edes suhteellisen hyvää jälkeä lopetimme valmennuksen nopeasti siihen. Tehtäväthän pitäisi lopettaa hyvään suoritukseen.

Ehdimme tosin vääntää jo miltei kaksi tuntia ennenkuin tamma antoi periksi ja suostui taipumaan. Sitten lopetimmekin vauhdilla, jäähdyttelin Ellin maastossa hieman pidemmällä ohjalla ja kävelin sen kanssa puolisen tuntia, kunnes palasin tallille ja hoidin tamman pois. Se oli yksi elämäni kamalimmista valmennuksista ja olin vain onnellinen, että se oli ohi. Ehkä parempi onni ensi kerralla...

isa-chi: 'Te olitte tänään toivottomia. Onneksi tammasta irtosi edes muutama hyvä liike, niin pystyimme lopettamaan hyvään suoritukseen. Elli oli selvästi kevätväsymyksen pauloissa, eikä edes yrittänyt. Sinä sitä vastoin yritit, välillä vähän liiankin kanssa. Tarkkaile omaa istuntaa, jos hevonen ei vastaa pehmeisiin apuihin, on käytettävä kovempaa. Lähdet hirmu herkästi työntämään hevosta lantiollasi eteenpäin, jolloin istuntasi kärsii. Tarkkaile siis omia apujasi ja jos hevonen ei vastaa pehmeisiin pohkeisiin otetaan raippa avuksi. Tai tarmokkaammat pohkeet. Toivottavasti seuraavalla kerralla sujuu paremmin.'

3.2.2011 - I'm simply the best
Ellille pukkaa lisää sijoituksia, tammaa on ilmoitettu useisiin kilpailuihin ja nyt vihdoin alamme saada tuloksiakin tältä vuodelta. Elli sijoittui kaksi kertaa Vaativa A-luokissa, ja jatkaa porskuttamistaan, neitiä on ilmoitettu myös kenttään ja esteisiin, vielä jännitämme tuloksia.

29.1.2011 - What the hec, oh my... cash!
Elli sai uuden ulkoasun ja kivasti päivittelyä sivuilleen muutenkin. Maru on yhä tamman hoitajana, joten asiat eivät sillattii ole muuttuneet minnekään. Elli sai YLA3:n laatuarvostelusta ja sitähän lähdetään parantamaan heti kun saadaan tamma siihen kuntoon, että sitä kehtaa taas näytellä yleisölle. ;) Ideana olisi myös teettää tammalla vielä muutama varsa, ennenkuin lopetamme kisauksen Ellin kanssa, tammalla alkaa olla ikääkin jo jonkin verran... Elli oli muutenkin hieman pidempiaikaisella lomalla jalkavamman vuoksi. Vain kevyt nyrjähdys tarhassa, jonka tähden suuntasimme kiireenvilkkaa eläinlääkäriin, jossa jalka tutkittiin ja kuvattiin läpikotaisin, mutta mitään vakavaa ei löytynyt. Elli jatkoi kevyttä ontumistaan muutaman viikon, ja alkoi sitten jo ottaa sen verran painoa jalalle, että tammaa uskalsi lähteä kevyesti liikuttamaan ja nyt vihdoin tammaa on pystytty treenaamaan täysin normaalisti ja odotammekin jo innolla sen paluuta kisakentille. Mutta tulipahan pienestä vammasta kallis lasku ja paljon vaivaa, mutta oli se sen arvoista, kun jalka on nyt kerran kunnossa!

13.8.2009 - ilmoitin neidin YLA:n.
Elli on ilmoitettu ja hyväksytty YLA:n. Kirjoitin tammalle vihdoin sen kaivatun sukuselvityksen, sain itseäni niskasta kiinni. Nyt vain jäämme innolla odottamaan mitä tilaisuus tuo tullessaan. :D

11.8.2009 - estevalmennus, valm. Tender
"Elli naureskeli koko tuntinne ajan pienille esteille ja lönkytti niistä yli, kuin laiska lehmä, kun yritin ensin saada teidät hyppäämään puolen metrin jumppasarjaa. Vaan voihan nyt samperi, puomit lentelivät ja kolisivat minkä kerkesivät, joten nostin esteitä puolella metriin täyteen metriin ja tadaa, homma alkoikin toimia. Upeaa tiimityöskentelyä teillä! Tein rataan paljon tiukkoja mutkia ja kaikkea muuta jännittävää, mutta te selvititte ne kuin vettä vain. No, se on hyvä juttu teille, mutta minun puoleltani tunti oli tylsä."

10.8.2009 - kouluvalmennus, valm. isa-chi
"Nyt teillä menikin Ellin kanssa sormi suuhun. Taisinkin tölvätä teille turhankin vaativia tehtäviä, kun olitte aivan limittäin ja lomittain tietämättä itsekään, missä kaikki raajanne ovat. Tai sitten teillä oli molemmilla huono päivä. Kunnon lämmittelykiemuroiden jälkeen aloitte jo hieman taipua, mutta eivätpä ne mitenkään mahtavasti menneet vieläkään. Toki osasitte kaikki asiat, ja Elli yritti kovasta pelastaa tilannetta, mutta sinä sähläsit selässä, kuin kuusikätinen lapamato. Meinasin muutamankin kerran repiä sinut tamman selässä, että se saa tehdä sille annetut tehtävät, mutta en sitten kehdannut, vaan nielin kiukkuni ja lopetin valmennuksen kymmenen minuuttia ennen aikojaan."

9.8.2009 - estevalmennus, valm. Tender
"Ah! te loistitte pienellä esteradalla paremmin, kuin olin odottanut. Liitelitte yhtenä olentona yli esteiden, enkä saanut silmiäni teistä irti. Tosin kun olitte hypänneet samaa rataa miltei puolisen tuntia Elli kyllästyi ja viskasi sinut selästään, loikkasi kentän aidan yli talliin, jossa se hakeutui omaan karsinaansa. Onneksi sait sen helposti ja nopeasti kiinni, jonka aikana minä muuttelin hieman rataa. Sitten tulitte takaisin ja loikitte vielä muutaman kerran, jonka jälkeen päätimmekin lopettaa hommat tältä päivältä, niin hyvin te menitte."

01.8.2009 - kouluvalmennus, valm. isa-chi
"Suoriuduitte Ellin kanssa annetuista tehtävistä mallikkaasti ja hyvässä järjestyksessä. En epäillyt hetkeäkään etteikö teitä oltu luotu toisillenne. Olette todella osuva pari, eikä teistä edes huomaa, että olisitte kaksi eri olentoa. Elli tuntuu toimivan suoraan ajatuksesi voimalla, mikä hieman tietenkin himmentää sinun loistoasi, koska näytät tamman selässä vain vapaamatkustajalta. Mutta Elli itse on näyttävän näköinen ja osaa asiansa loistavasti, joten teillä ei ole sen suhteen mitään ongelmia. Tyylipisteet ainakin saatte kotiin, jos kaikki muu meneekin penkin alle."

22.7.2009 - Almost paranormal, but mostly just normal.
Onpas taas unohtunut kirjoitella tähänkin päiväkirjaan, no, ei varmasti ole ainoa. Ellillä kulkee asiat täysin normaaleilla raiteilla, reilua kisausta ja vauva masussa! :D Elli siis kävi vierailulla Krug Stallionsin Robinin luona ja odottaa nyt vauvaa, jonka pitäisi syntyä joskus syyskuun lopulla. Toivotaan että kaikki menee hyvin. Tamman kisaus helpottuu tiineyden ja varsan ajaksi, mutta kun vauva lähtee uuteen kotiin, niin Elli jatkaa taas kisaustaan - ja varmasti ihan hyvillä mielin.

17.6.2009 - Mamma sai hoitelijan. <3
Ellillä kulkee hyvin, muutama valmennus saatu neidille kokoon ja kilpailujakin kisailtu. Tammalla ja Marulla kulkee loistavasti ja yhteistyö on lähes saumatonta, oli todella mukavaa katsella näitä kahta, kun käyskentelivät kentällä kouluratsastuksen parissa. Elli viihtyy hyvin Marun seurassa, ja muutenkin apri tulee hyvin toimeen. Mukava katsoa näiden kahden puuhasteluja. :>

7.5.2009 - My Girl is here!
Elli muutti talliin. Ihastuin koeratsastuksella tähän "yhteistyöhalukkaaseen ja rehelliseen" (kuten tamman entinen omistaja kuvaili) tammaan niin pahasti, että pakkohan se oli ostaa. Ja vielä kaksi muuta päälle, toinen xx-tamma ja yksi xx-ori. :) Lisää kisattavaa Chao-tädille. No, neidit ja herra saavat nyt ensin katsella hieman paikkoja ja tutustua hommaan, kunnes sitten päästään valmentautumaan ja kisakentille. Odotan jo innolla, että pääsemme näyttämään Ellin kanssa kyntemme kilparadoilla... Nam. <3


layot © Kati S.
Tämä on virtuaalihevonen ~ This is a sim-game horse