etusivu  ~  talli-info  ~  asukkaat  ~  kasvatus  ~  toiminta

Sir Charles xx

Virallinen nimi:Sir Charles xx Koulutus:Ko: He A Re: 120cm
Kutsumanimi:"Kaarle / Kalle" Painotus:yleispainotus
Rotu+skp:engl.täysiveri-ori Kasvattaja:Heidi M.
Syntymäaika:20.05.2009, 5v. Omistaja:Chao
Säkäkorkeus:169cm Kotitalli:Dakota
Rekisterinumero:VH-*** Saavutukset:-

 
© Ballyhane Stud (The real horse in the picture is Captain Marvelous) (luvat kunnossa.)

Saavutukset

- Täyttänyt 3v. 20.02.2010 | Täyttänyt 4v. 20.05.2010 | Ikääntyminen 20.05.2010 eteenpäin: reaali.

- Kallen kanssa olemme ottaneet tavoitteeksi sekä ERJ:n laatuarvostelun, että YLA:n ja tietenkin XLA:n, joten katsotaan miten sitten käykään, kun saamme orhipoijan valmiiksi kaikin puolin.

Luonnekuvaus

Kaarle aka Kalle aka iso K on taas sarjassamme klassinen tapaus, jonka bongasin hevostalli.net:n topiikista, jossa myytiin "1-polvista, hienoa xx-oria", joka ei tehnyt kyllä oikeutta orille laisinkaan, sehän oli aivan U-P-E-A! Pakkohan siitä oli tarjousta tehdä, ja sitten jäätiin jännityksellä odottamaan ja kaikeksi onneksi oriherra minulle sitten lähtikin! Tulonsa jälkeen tosin Kalle ei ole tuntunut kohtaavan, kuin vaikeuksia... Ori loukkasi jalkansa kolmivuotiaana koulutustilanteessa vakavasti tullessaan huonosti esteeltä alas ja nivelsidehän siinä meni. Kukaan ei uskonut, että Kallesta tulisi enää mitään, mutta Chaopa ei luovuttanut, vaan taas laitettiin rahaa palamaan eläinlääkärille ja hoivattiin pari vuotta Kallea kuntoon. Eihän ori koskaan ihan täydelliseen kuntoon tulisi, mutta vihdoin saimme lääkäriltä sen verran positiivisen tuloksen, että Kallen treenaus voitiin pikkuhiljaa aloitella, ja saatiin se edes jonkinmoiseen kisakuntoon. Kyllä tästä on selvitty, vaikkei orin toivottu hyppytaso 150cm tule koskaan täyttymään, vaan ori jää matalemmalle tasolle loikkimaan. Tuskinpa tämä haittaa tahtia kuitenkaan lainkaan.

Yleisesti Kalle no itsepäinen ja itsevarma ori, jonka nenille ei hypitä. Se antaa muiden hevosten kyllä kuulla kunniansa, mikäli siihen on aihetta ja Kalle viihtyykin johtajanpaikallaan varsin hyvin. Kalle tykkää myös yrittää samaa pomottamista ihmisiin, mutta päättäväinen käsittelijä pärjää oriin kanssa kyllä, vaikka hampaat herralla hieman kalisevatkin ja saattaa joissain tapauksissa takakavion pohjaakin näkyä. Kallelle täytyy vain heti kättelyssä tehdä rajat selviksi, tai muuten ori hyppii jatkossakin nenille ja kokeilee käsittelijänsä kärsivällisyyttä iavan toden teolla. Taluttaessa suosittelemme käyttämään jotain narunpätkää tai ketjua leuan alla, ettei herra päätä lähteä kiikuttamaan pitkin pihamaata. Vielä Kalle tosin ei ole ketään kiskonut perässään, mutta emme tahdo näin myöskään tapahtuvan jatkossa.

Hoitaessa Kalle tykkää vähän yrittää näykkiä ja nostella jalkojaan - varsinkin hoitajansa varpaille. Yleensä, jos Kallen sitoo kiinni hoitamisen ajaksi, niin sen temppuilu vähenee huomattavasti. Valitettavasti Kalle on kyllä melkoinen hammastelija, eli sen purukalustoa kannattaa aina varoa, oli ori sitten kiinni sidottuna tai ei. Lisäksi sen jalat nousevat välillä turhankin vauhdikkaasti ilmaan, vaikkei kaviokoukkua olisi lähelläkään, joten suositamme tiettyä varovaisuutta Kallen kanssa toimiessa, oli herra sitten kiinni sidottuna tai irrallaan. Muutenhan harjaus ja kavioiden putsaus on helppo nakki. Pään harjauksessa ja suisisimisessa tosin voi tulla omat ongelmansa, koska Kalle varoo jonkin verran päätään ja tykkää siksi nostaakin sen joko aivan kohti taivaita, tai sitten ryhtyä ravistelemaan sitä niin voimalla, etteivät sitä mitkään luonnonvoimatkaan saa sitä lopettamaan. Varsinkaan oriin korviin emme suosittele koskevan, sitä Kalle vihaa ja silloin on vaarassa saada Kaarlen leegot kiinni käsilihaansa. Satulavyön kiristyksessä ori saattaa hieman pullistella, mutta sekin puoli on kentälle päästessä jo kaikonnut, eikä herra kentällä enää pullistele ollenkaan, jolloin vyönkin kiristys onnistuu ilman ongelmia.

Ratsuna Kalle on todella energinen ja helposti kuumuva, jonka takia sitä ei päästetä, kuin kokeneiden rasastajien satulan alle. Kalle on myös herkkä avuille heti sen jälkeen, kun se on a.) saanut purkaa hullun määrän ylimääräistä energiaansa pois ja b.) kun sen on saanut kuuntelemaan apujaan. Myös oriin saaminen keskittymään annettuun tehtävään on usein työn ja tuskan takana, sillä Kalle kyllästyy nopeasti, eikä jaksa kauaa keskittyä yhteen asiaan. Ori kaipaa huimasti vaihtelua elämäänsä, mutta on siinä hyväkin puoli - Kalle ei nimittäin ole ikinä kieltäytynyt mistään esteestä, vaikka kyseessä olisi ollut kuinka erikoinen este tahansa. Maastossa Kalle on hieman säpsy ja tykkää säikähdellä milloin mitäkin ihan vain pelleilläkseen ja saadakseen vähän äksöniä muuten niin tavallisiin maastoreissuihin. Kun itse vain pysyy tyynenä niin orikin rauhoittuu siitä pikkuhiljaa. Maastossa kannattaa myös olla varovainen, mikäli on kaverin kanssa liikenteessä, sillä Kallella on harvinaisen vahva kilpailuvietti, joten kilpalaukoissa kannattaa varmistaa, että teillä on ainakin saman verran tilaa jarruttaa, kuin mitä meinaatte kisata, sillä Kallen hidastamiseen kilpalaukan jälkeen menee kauan.

Kilpailupaikalle saavuttaessa Kalle ilmoittaa suureen ääneen tulostaan. Päästyään ulos autosta herra uhittelee ensimmäisen vartin kaikille vieraille hevosille - ja vähän ihmisillekin - kunnes rauhoittuu sitten. Radalle päästyään ori keskittyy suoritukseensa 100%:sti ja antaa aina kaikkensa ja tekee parhaansa. Paitsi jos ratsastaja ei pyydä oria antamaan kaikkeaan, vaan hölläilee esimerkiksi ramppikuumeessa. Silloin Kalle haistattaa pitkät ja tekee ihan oman mielensä mukaan. Kaarlen hyvään suoritukseen tarvitaan siis hevosen keskittymisen lisäksi myös ratsastajan keskittyminen, jotta onnistuminen on taattu. Trailerin tai kuljetusauton kanssa ei ole minkäänsortin ongelmia, Kalle kävelee sisään ja ulos, kuin toiseen kotiinsa, joten oriin lastaus on jopa helpompaa, kuin hengittäminen.

Sukutiedot

i. VIR MVA Ch Irish Ballet xx
xx-o., prn, 176cm
ii. Naurn xx
evm, xx-o.
iii. Tyval xx
evm, xx-o.
iie. Neirian xx
evm, xx-t.
ie. Obella xx
evm, xx-t.
iei. Ransom xx
evm, xx-o.
iee. Lansington Belle xx
evm, xx-t.
e. Spring Glory xx
xx-t., prt, 156cm
ei. Reed Speed
evm, xx-o.
eii. Need 4 Speed
evm, xx-o.
eie. I Hit Forever
evm, xx-t.
ee. Sweet Hoolyz
evm, xx-t.
eei.To Reason
evm, xx-o.
eee. Sweet Delsy
evm, xx-t.

Jälkeläiset

00.00.2000 xx-t/o. Varsan nimi (e. Emän nimi)
00.00.2000 xx-t/o. Varsan nimi (e. Emän nimi)
00.00.2000 xx-t/o. Varsan nimi (e. Emän nimi)

Kisakalenteri

- vain sijoitukset merkataan
PvmLaji, JAOSPaikkaLuokkaSijoitus
22.07.2009ERJRownshock150cm2/60
25.07.2009ERJMaple Stablekutsu kadonnut3/33
26.07.2009ERJMaple Stablekutsu kadonnut2/33
10.08.2009ERJBarrier Showjumperskutsu kadonnut2/30
14.08.2009ERJBarrier Showjumperskutsu kadonnut5/30
02.08.2009KRJAcantha Farmkutsu kadonnut9/100
04.08.2009KRJAcantha Farmkutsu kadonnut9/100
03.10.2010KERJKwokHarraste6/48
24.10.2009MEJKK Bailador100cm4/23
24.01.2011MEJKK Bailador130cm6/36

Valmennukset & päiväkirja

31.1.2011 - in the dust...
Täälä me noustaan pölyn ja tomun seasta, entistäkin parempina ja reippaampina. Kalle sai uuden ulkoasun ja uudet kuvat, sekä kisakalenterin päivityksen. Oriilla vaan on hiton huono sijoittumisprosentti, mutta muutama kenttä- ja maastoestesijoitus kyllä pärähti plakkariin. Nyt vain aktivistutaan ja ryhdytään kisailemaan oripoikaa ihan olan takaa. Nyt kun Kalle on vihdoin valmentautunut kisakuntoon, niin nyt sitä kehtaa jo lähteä radoille näyttelemään. ;>

19.9.2010 - peruspäivittelyt.
Päivittelin Kaarlen kisakalenteria, jonkin verran sijoituksiahan on herra napannut. :D Olenpas ylpeä.

15.7.2009 - moving in.
Kaarle muutti Dakotaan.


layot © Kati S.
Tämä on virtuaalihevonen ~ This is a sim-game horse