etusivu  ~  talli-info  ~  asukkaat  ~  kasvatus  ~  toiminta

Devilish Scream

Virallinen nimi:Devilish Scream Koulutus:Ko: GP Re: 70cm
Kutsumanimi:"Remu" Painotus:koulupainotus
Rotu+skp:hannover-ori Kasvattaja:Devilish Dressagemasters
Syntymäaika:28.10.2008, 6v. Omistaja:Chao
Säkäkorkeus:168cm Kotitalli:Dakota
Rekisterinumero:VH06-011-4661 Saavutukset:-

Kuollut 2012 tallipalossa.

Saavutukset

- Täyttänyt 3v. 28.7.2009 | 4v. 28.10.2009 | Ikääntyminen 28.10.2009 eteenpäin: reaali.

- Tavoitteena Remun kanssa on - monen muun tallin hevosen tapaan - ollut alusta saakka KRJ:n laatuarvostelu, samoin kuin YLA. Myös hieman houkuttaisi KRL ja moni muukin laatuarvostelu, mutta katsotaan minne maailman tuulet meidät vievät.

Luonnekuvaus

(Historiikki)

Remu on oikea piikki lihassa, tai ehkä pikemminkin hampaat lihassa. Ori on luonteeltaan kovapäinen ja rasittava, näin kauniisti sanottuna. Ja varsinainen mestari karkailemaan tarhasta tai laitumelta. Pari hassua sähkölankaa ei tätä herraa pysäytä, vaan Remu pikemminkin naureskelee sähkölangalle. Orin tarhan onkin lujaa lankkua ja tällä herralla on ihan oma paimen tarhansa lankoihin. Laitumella Remua varten orien laitumet on aidattu samalla lankulla ja viidellä sähkölangalla, me nimittäin tykkäämme, että hevosemme pysyvät aidoissa. Taluttaessa Remulla on tapana suoranaisesti roikkua taluttajassa. Tai ehkä pikemminkin roikottaa taluttajaansa. Ellei ole tarkkana, niin ori nappaa takin hihasta (tai käsivarresta) palasen ennenkuin ennättää pekkaa sanoa. Joskus herra siis osuu ihan nahkaankin asti, jos ei ole löysempää vaatetta suojaamassa. Juoksuttaessa ori onkin kauhistus, sillä Remua ei kiinnosta ollenkaan mennä ympyrällä. Remu juoksee mieluummin suoraan, ja kiskoo innoissaan juoksuttajansa mukaan. Eri asiahan on, jos herralla on kuolaimet suussa, jolloin tuntuman saa hieman helpommin, mutta emme tosiaankaan suosittele juoksuttamaan Remua pelkän riimun kanssa, ellei ideana ole sitten irtojuoksutus tai -hypytys. Jos jotain tuntumaa tahtoo oriin saada, niin suosittelemme käyttämään suitsia, vaikka osaahan meidän herra niistäkin karata, mutta eipähän lähde läheskään yhtä herkästi, kuin riimun kanssa. Tosin täpäkkä ja osaava ihminen varmasti pärjää oriin kanssa, jos vain haluaa pärjätä. Remu osaa kyllä jekutella ihmisiä, mutta kun oria osaa komentaa, niin osaa se (ehkä) käyttäytyäkin... Ainakin välillä.

Hoitaessa tämä herra kannattaa olla kiinni kummaltakin puolelta päätään, näin vältetään hieman hampaiden iskeytymistä käsivarsiin, olkapäihin tai takalistoon - milloin mihinkin. Ori iskee hampaansa kaikkeen, mistä vain saa kiinni. Muuten herra onkin sitten kiltti; ori ei heilu, eikä heittelehdi, ei potki millään jalalla eikä tee muutakaan tyhmää. Ihmisten pureskelu onkin kyllä tarpeeksi paha tapa, joten emme suinkaan toivo Remulle enää enempää huonoja harrastuksia hoitotilanteisiin. Harjaus sujuu helposti ja sutjakasti, kun vain muistaa varoa Remun turpavärkkiä. Kaviotkin nousevat kevyesti eikä orilla ole kiire niitä laskea, vaan ne saa putsata tai kengittää aivan kaikessa rauhassa. Satulointi on myös helppo nakki, Remu seisoo paikallaan, kuin kallio. Tosin satulavyön kanssa saattaa esiintyä pullistelua, mutta ei niin pahaa pullailua, etteikö vyötä saisi kiinni. Hirmu kireälle vyötä ei tallissa kuitenkaan tarvitse tai edes saa laittaa, kentällä sitten on helpompi kiristää se - eipähän sitten herra edes aloita "kunnon" pullistelua. Suitsiessa kannattaa olla tarkkana, etteivät omat raajat jää vahingossakaan orin purukaluston väliin. Muuten herra toimii moitteettomasti, mutta mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsee, eli kerran hammastelija, aina hammastelija. Tämän herran kanssa saa olla jatkuvasti tarkkana, ettei ota osumaa. Remulle on helppo myös syytää loimia ja suojia, pinteleitä ja muita vempeleitä, ori ei sano niistä mitään. Peruskiltti herra hoideltavaksi, eikös?

Ratsuna Remu on melkoinen höyryveturi. Ori on herkkä kaikkialta muualta, paitsi suustaan. Tätä hevosta ei siis ratsasteta ohjilla lainkaan. Mitä enemmän ohjia käyttää, sitä kovempaa ori puree hampaat kuolaimiin ja juoksee pois ratsastajan alta. Jos sen kanssa alkaa kilpaa kiskomaan, jää kakkoseksi kyllä samantien, jolloin Remu vie ja ratsastaja parkuu. Mutta jos herkkää oria osaa ratsastaa painoavuilla, ja ehkä pienillä pohjeavuillakin, se kulkee loistavasti ja tekee juuri niin, kuin on pyydetty. Remulta löytyy kyllä liikettä ja taitoa, mutta jos sitä ei käsittele silkkihansikkain, ei se näe yhteistyöhön mitään intoa. Esteillä oria saa tosissaan pidellä, ja martingaali on todella suositeltavaa tavaraa. Remu kuumuu todella helposti, varsinkin silloin, kun on tarkoituskin mennä kovaa. Tokihan herra toimii edelleen pohje- ja painoavuin esteradallakin, mutta olisi hyvä saada ori joissain kohtia hieman myös hidastamaan. Liian kovan vauhtinsa takia Remu ei oikein ylläkkään korkeammille esteille, mutta matalat esteet ja vaativa koulu riittävät herran kanssa meille oikein mainiosti. Maastossa Remu ei säiky, ei ole säikkynyt vielä koskaan. Se kulkee rennon rauhallisesti minne vaan, minne ratsastaja sen pyytää. Toki taas laukatessa herra kuumuu, ja oriin hiljentämiseen voi tarvita ympyrän jos toisenkin, mutta pieniä vikoja lukuunottamatta Remu on todella mukava maastoratsu. Ja vaikkei se koskaan säikähtelekään, ei sen kanssa ole koskaan tylsää - kyllä Remu sitten keksii muita temppuja. Herra on myös liikennevarma, edes suuret autot tai traktorit eivät saa tätä oria hätkähtelemään. Matka jatkuu, vaikka vastaan rymistelisi jättimäinen puimurien letka kapealla metsätiellä, ei Remu jaksa sen suurempaa välittää. Itseasiassa minusta tuntuu, että ori kuvittelee autojen pelkäävän sitä... Jollakin on itseään suurempi ego. Sellainen herra se meidän Remu on.

(Kilpailuissa)

Sukutiedot

i. In You
hann-o., rt, 166cm, sivut kadonneet
ii. Anknüpfungspunkt
evm, hann-o.
iii. Abelfauerer
evm, hann-o.
iie. Punke'd My
evm, hann-t.
ie. Zucchini
evm, hann-t.
iei. Mocchazza
evm, hann-o.
iee. Zirolaenë
evm, hann-t.
e. Cynder
hann-t., prn, 161cm, kuollut
ei. Kampflied
evm, hann-o., prn, 173cm
eii. Seaserpant
evm, hann-o., rn, 170cm
eie. Diana VI
evm, hann-t., trt, 166cm
ee. Schneeglöckhen
evm, hann-t., tprn, 158cm
eei. Cookiemonster GBR
evm, hann-o., prn, 161cm
eee. Scheiderin
evm, hann-t., rn, 159cm

Jälkeläiset

24.09.2009 hann-o. Infinity Da (e. Devilish Down Time)
00.00.2000 hann-t/o. Varsan nimi (e. Emän nimi)
00.00.2000 hann-t/o. Varsan nimi (e. Emän nimi)

Kisakalenteri

- vain sijoitukset merkataan
PvmLaji, JAOSPaikkaLuokkaSijoitus
20.02.2009KRJManethrenVa A4/48
22.02.2009KRJManethrenVa A5/48
07.05.2009KRJArwynGP2/52
08.05.2009KRJArwynGP7/52
19.05.2009KRJDevilish DressagemastersGP4/50
01.06.2009KRJLouvesGP1/100
05.06.2009KRJLouvesGP2/100
07.06.2009KRJLouvesGP7/100
07.06.2009KRJLouvesGP10/100
07.06.2009KRJLouvesGP2/100
07.06.2009KRJLouvesGP6/100
10.08.2009KRJDakotaVa A5/57
11.08.2009KRJDakotaInt I5/59
11.08.2009KRJDakotaVa A5/59
04.10.2010KERJKwokTutustumis6/37
21.02.2009villit, kouluZardaInt I1/29

Valmennukset & päiväkirja

16.2.2011 - long time no see.
Remu sai uuden ulkoasun ja sivujen päivittelyä tänään. Ja minun ei ole suureksi onnekseni tarvinnut paljoa vaivata päätäni herran liikuttamiseen ja treenaamiseen - tai sen hoitoon ylipäätänsäkään. Herralla on superaktiivinen hoitaja Saara, joka tekee ukkelin eteen kaikkensa - mikä on minusta kummallista, koska Remu jatkaa yhä hammasteluaan. Mutta no, makunsa kullakin, etten sanoisi, tärkeintä on, että Remu saa huippuhoitoa. Herran kanssa pitäydytään kilparadoilla vielä jonkin aikaa, mutta olemme alkaneet jo vakavasti harkita ukkelille ensimmäisiä varsoja. Saas katsoa miten meidän käy ja minkälaisia leegoleukoja sieltä sitten tupsahtaa, jos perivät isänsä luonteen...

28.9.2009
Kävimme heittäm�ssä rauhallisen maastolenkin pikku hammastelijan kanssa. Vauhtia löytyi, kun irrottelimme iloisesti sänkipelloilla. Remu oli riemua ja intoa täynnä. Olimme lenkillä vähän yli kaksi tuntia ja molemmat aivan puolikuolleita, mutta onnellisia, kun palasimme tallille. Remu olisi muuten oikein mukava heponen, ellei se hammastelisi niin kovasti. Ja päivitin kilpakalenterin ja raapustelin siis vähän tekstejä herralle. On siitä meidän Remusta tullut niin nanna jo. <3 Kohta, kun sijoituksia on vielä toinen mokoma lisää, voimme aloittaa Remun käyttämisen hannover-jalostukseen omillekin tammoille. Tällähän hetkellä oriilla ei ole ainuttakaan jälkeläistä, mutta ehkä vielä joskus saadaan tällekin herralle mainetta ja mammonaa. <33

9.7.2009
Päivitin kisakalenteriin herran neljä sijoitusta. Irothypytystä treenattu, mutta koulusta irtoaa enemmän. Remu rakastaa irtojuoksuttamista ja uusien asioiden oppimista, todella avoin ja energinen oripoika. :)

8.4.2009
Hui. En ole kirjoittanut ollenkaan Remun päivikseen herran kehitysvaiheista. Remu on siis hyvin tottunut suitsiin, ja satulaankin jo jopa. Vaikkei painoa satulaan olekaan laitettu. Kulkee taluttaessa ja juoksuttaessa jo suhteellisen hyvin, ja liikkeet ovat irtonaiset ja puhtaat jo tässä vaiheessa. Hieno ruunikkokarva tuli varsakarvan alta esiin ja näyttelyihin olemme oriin kanssa suuntamassa tässä jokin hetki. Kaikenlaista sitä on Remun kanssa tullut puuhattua.


layot © Kati S.
Tämä on virtuaalihevonen ~ This is a sim-game horse