etusivu  ~  talli-info  ~  asukkaat  ~  kasvatus  ~  toiminta

Weybridge's Wakefield

Virallinen nimi:Weybridge's Wakefield Koulutus:Ko: Va A Re: 90cm
Kutsumanimi:"Vesku" Painotus:koulupainotus
Rotu+skp:hannover-ori Kasvattaja:Erkki, Weybridge
Syntymäaika:24.07.2008, 6v. Omistaja:Chao
Säkäkorkeus:167cm Kotitalli:Dakota
Rekisterinumero:VH-*** Saavutukset:-

Kuollut 2012 tallipalossa.

Saavutukset

- Täyttänyt 3v. 24.4.2009 | 4v. 24.7.2009 | Ikääntyminen 24.7.2009 eteenpäin: reaali.

- Tavoitteena Veskun kanssa otettiin heti alkuun KRJ:n laatuarvostelu, tietysti pienet haaveilut näyttelyistä ja muistakin laatuarvosteluista kytevät tuolla jossain, mutta tärkeintä olisi saada ori jalostuskäyttöön, ja jatkoa tuolle upealle suvulle. Hyvä tästä vielä tulee!

Luonnekuvaus

(Historiikki)

Vesku on, yleisesti ottaen, rauhallinen herrasmies. Ei säiky tai hötkyile, tammoillekin korkeintaan hieman hirnuu. Taluttaessa ori on oikein rento ja kävelee kiltisti taluttajan rinnalla, kun kerran pyydetään. Juoksuttaessa tekee parhaansa ja noudattaa annettuja ohjeita niin hyvin, kuin vain pystyy ja kykenee. Jos juoksuttajan huomio herpaantuu, saattaa ori ottaa omaa lomaa muutamalla pukkilaukka kierroksella, mukamas täysin huomaamattomasti, mutta kun hieman murahtaa narun toisesta päästä niin johan herrakin asettuu taas. Tarhassa ja laitumella Vesku ei pidä johtajan paikkaa itsellään, mutta ei suostu muiden tallottavaksikaan. Herra osaa siis kyllä pitää puolensa, mutta osaa myös väistää vahvempaansa. Veskulla on siis tasaisen rauhallinen luonne, ja herran kanssa ei voi olla tulematta toimeen. Myös eläinlääkärin ja kengittäjän kanssa ukkeli on tyynen tyytyväinen oloonsa, ainakin siihen asti, kunnes otetaan piikki esiin. Rokotuksissa Vesku saattaa hieman hötkyillä, mutta muuten ori kyllä käyttäytyy harvinaisen mallikelpoisesti ja saakin usein kehuja jokaiselta, joka herraan käy tutustumassa.

Hoitaessa Vesku sitten päästää jo hieman enemmän orimaisuuttaan esille. Tosin sekään ei vielä ole hermoja raastavaa, jos ei satu olemaan lyhytpinnainen. Veskulla on kuitenkin hoitaessa koko ajan niin kiire töihin, että etukaviot kulutetaan tallin lattiaa kuopimalla. Tosin jos oria vain hoidetaan, eikä ollenkaan lähdetä ratsastamaan tai muuta hommaa puuhaamaan, niin herra rauhoittuu kyllä jo ensimmäisen puolituntisen jälkeen. Vesku onkin ainoa hevonen meidän tallissamme, joka kuluttaa etukenkänsä ennätysajassa - ja sitäkös kengittäjämme kiroileekin. Tosin herra on varsin antelias nostamaan jalkojaan, oli se sitten kuopimista, putsausta tai kengitystä varten. Tosin hommassaan täytyy olla melkoisen ripeä, Vesku ei tunti tolkulla jaksa jalkaansa hoitajan tai kenkääjän polvella lepuuttaa. Muu hoitaminen Veskun kanssa onkin helpompaa. Ori ei kutise, ainakaan hirveän helposti, mistään, ei näyki eikä potki, eikä tee muutenkaan mitään tyhmää. Osaa käyttäytyä tarvittaessa varsin mallikkaasti siis. Kuntoon laitossa Vesku heittelee innostuksesta päätään puolelta toiselle ja kuolaa tallikäytävän ja seinät, mutta muuten satulointi on helppoa. Ja kun Vesku huomaa, että kuntoonlaittajalla on suitset kädessä, niin pään pyörittely loppuu siihen ja ori odottaa liikkumatta paikallaan suu auki, että saa sitset päähänsä ja kuolaimet suuhunsa. Vesku on aina innokas lähtemään töihin, oli vuorokauden- tai vuodenaika mikä tahansa. Voi kun me voisimme jokainen nauttia työstämme yhtä paljon...

Ratsastaessa Vesku osaa käyttäytyä hillitysti, mutta herra taitaa myös pukkilaukan ja pystyynnousemisen jalon taidon. Tosin kahta jälkimmäistä herra harrastaa vain kovakouraisten ja taitamattomien ihmisten käsissä - sellaisten, joita on helppo jallittaa kuusi-nolla. Siksi oria ei anneta aloittelijoille. Kokeneemman käsissä Vesku siis antaakin jo kaikkensa ja pyrkii parhaimpaansa. Ori myös tuntuu masentuvan, jos jotakin menee väärin, tai jos ihminen selässä tai kentän laidalla korottaa ääntään. Se on välillä huonohko juttu, sillä kun tämä täti (Chao siis) on pitämässä kentän laidalla vaikka hoitajille tuntia ja korottaa näille ääntään, jotta kaikki ratsukot ympäri kenttää kuulisivat, saattaa Vesku loukkaaantua jo siitä. Ja kun ori loukkaantuu, sen keskittyminen herpaantuu ja jalat sinkoilevat sinne tänne, eikä mistään kuolaimesta ole enää pienintäkään hajua. Kaikeksi onneksi Veskun voi aina siirtää maneesiin, kun pidetään tuntia kentällä tai toisinpäin. Ja jos ei voi, niin sitten täytyy vain "huutaa hiljaa", ettei ori luule sille huudettavan. Hieman höpsö, mutta suorastaan rakastettava miekkonen. Hypätessä Vesku tarvitsee paljolti ohjaa esteen päällä. Ori venyttää itsensä esteen päällä niin äärimmilleen, ettei pelkkä myötäys tämän ukkelin kanssa riitä, vaan ohjaa on annettava ihan kunnolla, tai pudotus on taattu. Eipä Vesku muutenkaan mitään maailman suurimpia loiki, mutta on se noloa, että miltei 170cm:ä korkea, 600 kiloinen ilmestys putoaa puolimetrisen esteen päälle - ja vain siksi, ettei ratsastaja antanut tarpeeksi ohjaa. Siitä saa kuulla loppuikänsä. (Ei Chaolla mitään omia kokemuksia ole asian suhteen, ehei, luulet vain.) Maastossa Vesku on -tapansa mukaan- innoissaan ja reipas. Tosin Veskun kanssa ei tarvitse olla alati valppaana, ori ei säiky mitään. Olemme yrittäneet kaikkemme (jopa pukeneet muutaman tallityäntekijän kärpässieniksi ja laittaneet juoksemaan Veskua kohti), mutta ori ei vain pelkää mitään. Se syöksyy samantien tutkimaan kaikki uudet asiat täynnä mielenkiintoa, kun taas toiset hevoset ryntäävät pä viidentenä jalkana metsän siimekseen mahdollisimman kauas uhkaavasta vaarasta. Veskun kanssa maastolenkit ovat siis turvallisia, ja voin rehellisesti sanoa Veskun olevan tallin maastovarmin hevonen.

Kisamatkoilla ratsastajan / hoitajan jännitys tarttuu Veskuun helposti ja orikin alkaa pingottamaan. Vaan onneksi myös rauhallisuus tarttuu, eli kun ori alkaa muistuttamaan kireydeltään viulunkieltä ja punehtuu kasvoiltaan samaa vauhtia, kuin ratsastaja, niin suosittelemme molemmille pientä meditaatiohetkeä siinä trailerin vierellä ennen radalle lähtöä. Silloin kaikki sujuu hyvin. Mutta jos Veskulla yrittää kisakentälle molempien ollessa aivan into-piukeina, niin siitähän nyt ei tule kuin ruumiita. Silloin ei kumpikaan osaa keskittyä, ajatus ei luista ja rata menee päin persausta. Rauhallisesti ottaen kaikki sujuu. Myös Veskun lastaus ja kuljetus. Vesku on tarkka siitä, missä matkustaa ja sen tähden traileri on tutkittava tarkoin joka puolelta. Jos lastaajan hermo kestää oriin tutkimisen ja tarilerin tarkistamisen, niin hyvä, sillä silloin ori kävelee kauniisti taluttajansa perässä autoon. Vaan jos lastaaja yrittää ukkoa väkisin kiskoa sisälle autoon ja kirkuu pää punaisena ärräpäitä taivaalle, niin Vesku ei tule viittä metriä lähemmäs koko vempelettä. Rauhallisuus siis maan perii, tässä tapauksessa. Samoin pitkä pinna.

Sukutiedot

i. Sinistrad PB
hann-o., rn, 169cm, YLA2
ii. Blackthorn GER
hann-o., trn, 170cm, KRJ-II, YLA2
iii. Exoskeletal
evm, hann-o., rn, 172cm
iie. Siren In Filth
evm, hann-t., m, 165cm
ie. Fifty Nails
hann-t., prt, 163cm, KRJ-II, YLA3
iei. Spunkslide
evm, hann-o., rt, 170cm
iee. Lothra
evm, hann-t., prt, 164cm
e. Bye Whipping Waltz
hann-t., km, 161cm
ei. Waltzing Mephisto
hann-o., m, 170cm, KRJ-II, YLA2
eii. Tie My Rope
evm, hann-o., prn, 175cm
eie. Impurity Rites
evm, hann-t., m, 161cm
ee. Without Love
hann-t., mkm, 170cm
eei. Typical Vercot
evm, hann-o., rn, 172cm
eee. Without Music
evm, hann-t., mkm, 170cm

Jälkeläiset

22.06.2009 hann-t. Elgwir Awakening (e. Elgwir Fabienne)
00.00.2000 hann-t/o. Varsan nimi (e. Emän nimi)
00.00.2000 hann-t/o. Varsan nimi (e. Emän nimi)

Kisakalenteri

- vain sijoitukset merkataan
PvmLaji, JAOSPaikkaLuokkaSijoitus
19.02.2009KRJManetherenVaA5/48
21.02.2009KRJManetherenVa A3/48/b>
10.05.2009KRJArwynkutsu kadonnut3/52
12.05.2009KRJMonteGP8/66
17.05.2009KRJDevilish DressagemastersGP2/50
19.05.2009KRJDevilish DressagemastersGP1/50
11.08.2009KRJDakotaGP7/60
14.02.2011KRJSalpicarVa A3/40
18.02.2011KRJSalpicarVa A4/40
25.07.2009villit, kouluVPA CupInt I1/25
24.07.2009villit, kouluTaikasumun talliVa A1/32
13.10.2009villit, kouluRaesokeriVa A3/12
01.02.2011villit, kouluHengenvaaraVa A10/184
03.02.2011villit, kouluHengenvaaraVa A9/192
08.02.2011villit, kouluHengenvaaraVa A10/192
09.02.2011villit, kouluHengenvaaraVa A4/184
17.02.2011villit, kouluHengenvaaraVa A2/192
18.02.2011villit, kouluHengenvaaraVa A3/184
03.10.2010KERJKwokTutustumis4/40
04.10.2010KERJKwokTutustumis4/37

Valmennukset & päiväkirja

16.2.2011
Nanna aloitti Veskun hoitamisen vuonna 2009, lopetti tosin samana vuonna, mutta sitten tahtoi taas jatkaa herran hoitamista ja hää on yhä mukana! Vesku-poika on ihan onnessaan aktiivisesta ja hyvästä hoitajasta, samoin me muutkin! Nyt oriille on kertynyt jonkin verran sijoituksia, mutta kisausta jatketaan yhä aktiivisesti. Varsoja on kertynyt yksi kappale, mutta nou hätä, lisää on tulossa, kunhan herran kalenteri todellakin täyttyy hitusen enemmän. ;> Mutta nyt, jatkamme porskuttamista aktiiviseen malliin eteenpäin!

10.02.2009
Vesku muutti Dakotaan. Aloitimme harjoittelun perusasioista - narussa kulkemista ja riimun käyttämistä. Kyllä se tästä lähtee lutviutumaan!


layot © Kati S.
Tämä on virtuaalihevonen ~ This is a sim-game horse